934772_135952399928556_1455534792_n

Arkkipiispa Kari Mäkinen

Arkkipiispa Kari Mäkinen kirjoittaa Facebook-sivuillaan arvostavansa sitä, että lestadiolaisten johto on pyytänyt anteeksi liikkeen piirissä tapahtuneita lasten hyväksikäyttöjä niiden uhreilta:

Oulusta kuului tänään myönteisiä signaaleja.

Arvostan sitä, että Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen johto on pyytänyt anteeksi liiikkeen piirissä tapahtuneita lasten hyväksikäyttöjä niiden uhreilta ja myöntänyt että uhreja on laiminlyöty.

Kun anteeksipyyntö on todellinen, siihen sisältyy toisen asemaan asettuminen ja oman vastuun tunnustaminen. Liikkeen johto on korostanut haluaan arvioida liikkeen opetusta, rakenteita ja yhteisöelämää tästä näkökulmasta. Se on tärkeää ja välttämätöntä. Siinä tarvitaan yhteisön sisällä avointa ja osallistavaa keskustelukulttuuria. Liikkeen johdolla näyttäisi olevan valmiutta kulkea tähän suuntaan. Pidän sitä merkittävänä.

Nyt jos koskaan tarvitaan yhteistyötä ja yhteistä vastuun kantamista. Kirkon johto on valmis osallistumaan tähän.

Johanna Hurtig ja monet muut ovat tehneet tärkeän työn syvältä haavoitettujen ihmisten, mutta myös vanhoillislestadiolaisen liikkeen, kirkon ja koko suomalaisen yhteiskunnan kannalta. Vaiettua todellisuutta on tuotu näkyviin.

Näyttää siltä, että SRK:n johto on ymmärtänyt tämän. Se on tärkeä viesti.

Arkkipiispa Kari Mäkinen

Aiheesta aiemmin: SRK JA LASTENSUOJELU: Vanhoillislestadiolainen liike pyytää anteeksi hyväksikäytön uhreilta

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.