Poliisille ilmoitettiin aamuyöllä 22.10.2013 vereksestä asuntomurrosta, jossa asukas oli Espoon Koukkuniemen alueella havahtunut yöuniltaan, että kodin sisällä on murtautuminen käynnissä. Perheen isäntä lähti koiransa kanssa tarkistamaan tilannetta. Perheen pienehkö koira meni huoneeseen, jossa rikoksesta epäilty parhaillaan oli. Murtautuja pahoinpiteli koiraa mm. oven ja oven karmien väliin lyömällä, talon isäntä sai pelastettua koiransa murtautujan kynsistä. Koira ei loukkaantunut vakavasti.

Rikoksentekijät pakenivat paikalta. Asunnosta anastettiin mm. kodin elektroniikkaa.

Koukkuniemen alueella yöuniltaan heräsi myös toinenkin perhe. Asuntomurto kuitenkin keskeytyi asukkaan päättäväisen toiminnan, voimakkaan huutamisen, johdosta.

Epäiltyjen käyttämä auto pysäytettiin poliisipartion toimesta rikospaikan läheisyydestä, jolloin autossa todettiin olevan kolme latvialaista henkilöä. Autosta löytyi Koukkuniemen asuntomurrolta anastettua omaisuutta, sekä huomattavan paljon muutakin anastetuksi epäiltyä omaisuutta, mm. tietokoneita ja koruja.

Esitutkinnassa on selvitetty, että epäiltyjen autosta löytyi myös Espoon Tuomarilan alueella samaisena 22.10.2013 yönä omakotitaloon tehdyn asuntomurron omaisuutta. Myös kyseisessä rikoksessa talon asukkaat olivat olleet rikoksen aikana kotona. Lisäksi autosta löytyi Kirkkonummen keskustassa kerrostalohuoneistoon tehdyn asuntomurron omaisuutta.

Poliisi esittää epäiltyjä vangittavaksi Espoon käräjäoikeudessa. Asiaa tutkitaan törkeinä varkauksina, törkeän varkauden yrityksenä, eläinsuojelurikoksena ja törkeänä rattijuopumuksena, koska auton kuljettaja oli vahvasti päihtynyt. Asiaa tutkii Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen Järjestäytyneen rikollisuuden tutkintayksikkö.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.