NuortenAkatemia_Tulevaisuusselonteko2030januortenkuuleminen_Loppuraportti

Nuorten mielestä Suomi on vuonna 2030 hyvä maa asua, mikäli kansalaiset ovat suvaitsevia ja avarakatseisia, Suomi entisestään kansainvälistynyt ja nuorilla riittävästi töitä.

Nuoret suhtautuvat puolestaan kriittisesti siihen, että teknologia ujuttautuu yhä uusille alueille ja tuottavuutta pyritään jatkuvasti kasvattamaan. Nuoria ei viehätä hoitotyön automatisointi eikä jatkuva uuden rakentaminen luonnon kustannuksella.

Näitä ja monia muita kiinnostavia teemoja nousi esiin Nuorten Akatemian toteuttamissa Nuorten tulevaisuustyöpajoissa. Työpajat järjestettiin syyskuussa Omnian ammattiopistossa Espoossa ja Tikkurilan lukion IB-linjalla ja niihin osallistui yhteensä noin 30 nuorta.

Työpajat toteutettiin Tekesin toimeksiannosta ja ne liittyivät valtioneuvoston Tulevaisuusselonteko 2030 -valmisteluun. Nuorten Akatemian toteuttama projekti oli kokeilu, jossa testattiin nuorten kuulemista niin, että se voitaisiin toteuttaa helposti ja suhteellisen nopeasti.

”Nuoret tarttuivat haasteeseen todella innolla ja saimme erittäin monipuolisia ja asiantuntevia vastauksia. Kokeilu oli varmasti myös nuorille uudenlainen tilaisuus kurkata tulevaisuustyöhön. Olemme oikein tyytyväisiä lopputulokseen”, toteaa johtava asiantuntija Juha Suuronen Tekesistä.

Palautteen perusteella nuoret kokivat työpajatyöskentelyn mielekkäänä ja toivoivat lisää samantyyppisiä mahdollisuuksia keskustella kiinnostavista aiheista. Nuorten mielestä työpajat sopisivat hyvin myös kouluihin perinteisten luentojen rinnalle.

NuortenAkatemia_Tulevaisuusselonteko2030januortenkuuleminen_Loppuraportti(pdf)

Nuorten Akatemia ry

Nuorten Akatemia on nuorten toiminnan kehittämö ja toteuttamo. Yhdistämällä nuorten näkemykset ja ideat sekä Nuorten Akatemian pitkäaikaisen kokemuksen yhteistyöhankkeista voimme tarjota erityislaatuisia palveluja kumppaniorganisaatioidemme tarpeisiin.

Seuraa meitä Twitterissä: www.twitter.com/nuortenakatemia

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.