36882_108079822578336_193849_n

Eduskunnan miesverkoston puheenjohtaja Kari Uotila (vas)

Eduskunta vilisee viiksekkäitä miehiä marraskuun lopulla, mikäli eduskunnan miesverkoston haaste osallistumisesta Movember – kampanjaan tuottaa tulosta. Eduskunnan miesverkosto haastaa kaikki kansanedustajat ja henkilöstön viiksien kasvattamiseen ja näin keräämään rahaa miesten yleisimmän syövän, eturauhassyövän ja kivessyövän tutkimiseen ja torjuntaan.

Toista kertaa mukaan lähtevä miesverkoston puheenjohtaja Kari Uotila (vas) toteaa, että tasa-arvon kannalta miesten terveysongelmat ovat yksi suurimmista haasteista.

”Miesten vuosihan on vain 11 kuukautta”, toteaa Uotila tarkoittaen lyhyempää elinikää. ”Onkin hienoa, että tasa-arvoministeri Paavo Arhinmäki on ensimmäisten joukossa ilmoittanut ottavansa haasteen vastaan.”

Miesverkoston varapuheenjohtaja Kari Tolvanen (kok) pitää Movember kampanjaa huumoria sisältävänä hauskana tapana tehdä tärkeää hyväntekeväisyystyötä. Tolvanen toivoo, että syöpäsairauksien lisäksi tulevaisuudessa Movemberissa huomioitaisiin rahoitettavaksi tutkimuskohteeksi myös miesten mielenterveystyö.

”Miesten mielenterveysongelmien torjunta on otettu tänä vuonna yhdeksi keräyskohteeksi Australian Movemberissa. Muiden hyvien kohteiden lisäksi teemaa on hyvä ylläpitää myös Suomessa, sillä mielenterveysongelmat ovat kasvava ongelma miesten keskuudessa”, sanoo Tolvanen.

Movember on vuodesta 2003 järjestetty kampanja, jossa miehet keräävät rahaa muun muassa eturauhassyövän vastaiseen työhön. Eturauhasen syöpä on miesten yleisin syöpä Suomessa. Siihen sairastuu lähes 4700 miestä vuosittain. Kampanjassa miehet kasvattavat viiksiä, joille kansalaiset voivat lahjoittaa haluamansa summan rahaa.

Miesverkosto toivottaa myös eduskunnan naiset mukaan kampanjaan lahjoittamalla itselleen sopivan summan rahaa suosikkiviiksilleen. Muhkeimmat viikset ovat takavuosina keränneet lahjoituksia jopa tuhansia euroja ja koko Suomen sarja tuotti rahaa miesten terveyden edistämiseen 307 000 euroa vuonna 2012.

www.movember.com

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.