joutsenlahti_juha.600x300

Komisario Juha Joutsenlahti

Satakunnan poliisilaitos on pidättänyt komisario Juha Joutsenlahden virasta 1.11.2013 alkaen rikossyytteen ajaksi. Valtionsyyttäjä on nostanut syytteen Joutsenlahtea vastaan ensisijaisesti virka-aseman väärinkäyttämisestä ja toissijaisesti virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Asiassa on kysymys Joutsenlahden menettelystä tutkinnanjohtajana henkirikosjutun tutkinnassa v. 2007. Syyte koskee epäiltyä virkavelvollisuuden vastaista menettelyä valokuvatunnistuksen ja ryhmätunnistuksen järjestämisessä sekä vangitsemisvaatimuksen esittämisessä tuomioistuimelle.

Vaasan Hovioikeuden syyteoikeuden vanhentumisajan jatkamista koskevassa kanteluasiassa 3.10.2013 antaman päätöksen mukaan Joutsenlahtea epäillään julkista valtaa väärinkäyttäen tehdystä rikoksesta, joka on saattanut vakavasti loukata yksityisen henkilön perusoikeutta. Hovioikeus on katsonut, että erittäin tärkeä yleinen etu vaatii sen vuoksi syyteoikeuden vanhentumisajan jatkamista.

Joutsenlahteen kohdistuva rikosepäily on omiaan heikentämään luottamusta poliisin toimintaan ja myös koko rikosoikeudelliseen järjestelmään ottaen erityisesti huomioon hänen asemansa poliisipäällystöön kuuluvana poliisimiehenä.

Joutsenlahden edellytykset hänen tehtäviensä hoitamiseen ovat luottamuksen puutteen vuoksi lakanneet.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.