6352634725

Kuva: Poliisi / Victoria Median Arkisto

Vaasan Suvilahdessa sijaitsevassa teollisuuskiinteistössä ammuskeltiin rakennuksen sisätiloissa aamuyöllä lauantaina 28.12.2013. Kiinteistön toimisto- ja sosiaalitiloista osan on vuokrannut United Brotherhood-ryhmittymään kuuluva mies. Ammuskelu tapahtui näissä tiloissa.

Poliisi sai tiedon tapahtuneesta, kun sairaalaan oli tullut mies, jolla oli ollut ampumahaava jalassaan.

Poliisin selvittämän perusteella tehtiin kerhotiloihin suunnattu operaatio, jonka perusteella yön ja aamun aikana otettiin Vaasasta kiinni useita henkilöitä tutkinnallisista syistä.

Kerhotiloissa tehdyissä tutkimuksissa voitiin todeta, että huoneistossa oli ammuttu useita laukauksia eri kaliiberisilla aseilla. Lisäksi voitiin todeta, että huoneistossa oli verijälkiä, jotka sopivat ampumisvammasta tulleiksi. Kuulusteluissa on selvinnyt, että ampumisen aikana on huoneistossa ollut useita henkilöitä.

Kerhotiloissa ampumisesta epäillään vaasalaista vuonna -80 syntynyttä miestä, sekä laihialaista vuonna -88 syntynyttä miestä. Miehet ovat, poliisin vaatimuksesta, Pohjanmaan käräjäoikeuden päätöksellä määrätyt tutkintavankeuteen eilen.

Poliisi on takavarikoinut henkilöiden hallusta useita aseita. Lisäksi huoneistosta takavarikoitiin muutamia kymmeniä grammoja erilaisia huumausaineita sekä runsas kilo räjähdysainetta.

Asiakokonaisuudessa tutkittavat rikosnimikkeet ovat törkeä pahoinpitely, ampuma-aserikokset, huumausainerikokset ja vaaran aiheuttaminen sekä räjähderikos. Tapauksessa käytetyt aseet ja räjähteet ovat olleet luvattomia ja niiden alkuperää selvitetään. Ampumahaavan saanut mies on päässyt pois sairaalasta.

Liked it? Take a second to support Kerttu Vali on Patreon!