Pohjois-Savon käräjäoikeus on tuominnut Siilinjärvellä ja sen ympäristössä toimineen liikennöitsijän avustuspetoksesta kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Tuomittu oli tehnyt ylimääräisiä leimauksia seutulipulla yhtiön eri linja-autoissa. Tämän seurauksena Siilinjärven kunta maksoi liikennöitsijälle avustusta väärin perustein yli 10 000 euroa. Rikollinen toiminta paljastui Matkahuollon ja kunnan laskutukseen liittyvässä rutiinikontrollissa. Puuttumalla toimintaan nopeasti Matkahuolto rajoitti liikennöitsijän toiminnastaavustuksia maksavalle kunnalle aiheutuneiden vahinkojen määrää.

– Matkahuollon toimintajärjestelmät paljastavat helposti mahdolliset väärinkäytösyritykset. Yhtiössä reagoidaan välittömästi kaikkiin epäselvyyksiin ja väärinkäytöksiin, toteaa liiketoimintapäällikkö Jukka Ylitalo .

Tuomittu on korvannut kunnalle aiheuttamansa taloudellisen vahingon.

Liked it? Take a second to support Kerttu Vali on Patreon!