kitchen-knife-blood

Oulussa 10.10.2013 tapahtuneen Myllytullin koulupuukotuksen esitutkinta on valmistunut. Asia on siirtynyt syyteharkintaan. Esitutkintaa mahdollisesti täydennetään asianosaisten loppulausuntojen valmistuttua.

Esitutkintapöytäkirjassa on kaikkiaan noin 300 sivua esitutkintamateriaalia, joista kuulustelujen osuus on noin 200 sivua. Asiaan on kuultu kaikkiaan 45 henkilöä.

Jo alkuvaiheessa tiedossa ollut tapahtumien kulku on varmistunut esitutkinnassa. Rikoksesta epäilty vuonna 1997 syntynyt oululaismies meni tuolloin 10.10. aamupäivällä koululle mukanaan kolme eri veistä, jotka hän oli ottanut kotoaan. Hän vaihtoi mukanaan olleet housut koulun vessassa, minkä jälkeen meni koulun ruokalaan, jossa oli oppilaita syömässä.

Hän löi varoittamatta ensimmäisessä pöydässä selin istunutta vuonna 1998 syntynyttä oululaisnaista useita kertoja yläselkään. Tämän jälkeen hän meni toisen pöydän luo ja löi selin istunutta vuonna 1997 syntynyttä oululaisnaista myös yläselkään useita kertoja ruokalassa olleiden henkilöiden paetessa eri suuntiin.

Tekijä poistui muiden ihmisten mukana koulun aulaan, jossa puukotti vuonna 1994 syntynyttä oululaisnaista ylävartaloon ja edelleen vuonna 1992 syntynyttä oululaismiestä selkään. Vakavimmat vammat sai mieshenkilö, joka olisi menehtynyt ilman välittömiä hoitotoimenpiteitä. Myös muiden henkilöiden saamat vammat olivat vakavia ja olisivat olleet hoitamattomina hengenvaarallisia.

Tekijä otettiin paikalta kiinni kahden siviilihenkilön myötävaikutuksella.

Uhrit valikoituivat sattumalta eikä tekijä tuntenut heitä. Puukotukset tapahtuivat kaikki muutaman kymmenen sekunnin sisällä.

Teolle ei ole löytynyt esitutkinnassa selkeää motiivia. Tapahtuman syitä näyttäisi olevan useita, joihin poliisi ei ota kantaa.

Asiassa on nostettava syyte 15.5.2014 mennessä. Tekijä on edelleen vangittuna ja hänelle tehdään mielentilatutkimus syyttäjän pyynnöstä Oulun käräjäoikeuden päätöksellä ennen asian oikeuskäsittelyä.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.