Alavudella poistui perjantain- lauantain 17-18.01.2014 välisenä yönä kotoaan noin 70-vuotias alzheimerin tautia sairastava mieshenkilö. Katoaminen havaittiin yöllä noin klo 02- aikaan. Ulkolämpötila yöllä oli -20 astetta, ja kadonneella oli katoamishetkellä päällään olosuhteisiin nähden kevyt vaatetus.

Etsinnöissä oli mukana useiden poliisipartioiden lisäksi Etelä-Pohjanmaan ambulanssiyksiköitä.

Etsintöjä suoritettiin katoamispaikan välittömässä läheisyydessä poliisipartioiden ja poliisikoiran toimesta, sekä lähistön teillä poliisin ja ambulanssien toimesta.

Etsintöjä suoritettaessa poliisimies havaitsi tien pientareella jalanjälkiä, joita hän seurasi Alavuden taajaman suuntaan. Jäljet olivat ajoittain näkyvissä, suurimman osan matkasta jälkiä ei ollut havaittavissa. Lähellä Alavuden taajamaa jälkien seuraaminen ei enää ollut mahdollista, jolloin jäljestämistä jatkettiin paikalle saapuneen poliisikoirapartion toimesta. Koirapartio löysi pian tämän jälkeen kadoksissa olleen henkilön läheltä näkyvien jälkien loppumispaikkaa noin kello 04 aikaan. Löytöpaikka oli yli neljän kilometrin päässä katoamispaikasta.

Mies oli löydettäessä pahoin kylmissään, mutta pystyi vielä itse autettuna liikkumaan. Hänet toimitettiin etsintöihin osallistuneella ambulanssilla sairaalaan jatkohoitoon

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.