Rajavartiolaitoksen meripelastuslohkokeskus Helsinki sai Kuopion hätäkeskukselta 18.1.2014 kello 12:50 ilmoituksen henkilöstä, joka oli pudonnut moottorikelkkoineen jäihin Virolahdella Santasaaren pohjoispuolella. Pelastustehtävään hälytettiin Rajavartiolaitoksen meripelastushelikopteri sekä Kymenlaakson pelastuslaitoksen -ja poliisin yksiköitä. Pelastuslaitoksen pintapelastajat saivat henkilön ylös avannosta ja Rajavartiolaitoksen meripelastushelikopteri evakuoi kylmettyneen henkilön Helsingin yliopistolliseen keskussairaalaan.

Rajavartiolaitoksen meripelastushelikopterin kuljettaessa pelastettua henkilöä kohti Helsinkiä, sai meripelastuslohkokeskus Helsinki kello 14:05 uuden hätäilmoituksen Porvoosta. Henkilö oli joutunut veden varaan Tirmoon lossirannassa noin 20 metriä rannasta. Tehtävään hälytettiin Rajavartiolaitoksen veneyksikkö Porvoon merivartioasemalta, Suomenlahden merivartioston valmiusjoukkueen partio sekä Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen yksiköitä. Henkilö onnistui nousemaan rannalle omin avuin.

Meripelastuslohkokeskus Helsinki johti pelastustehtäviä.

Tammisaaren saaristossa hukkui 18.1.2014 klo 17.30 koiraa pelastamaan mennyt nainen. Tapahtumapaikka oli Hiemosholmenin saaren edustalla.

Viikonlopun kauniit ilmat ovat houkutelleet heikoille ensijäille runsaasti ulkoilijoita niin kävellen, luistimilla kuin moottorikelkoilla. Meripelastuslohkokeskus Helsingillä on ollut useita tehtäviä jäillä liikkujiin ja jäihin pudonneisiin liittyen.

Rajavartiolaitos on kartoittanut tänään, 18.1.2014, jään paksuuksia Suomenlahdella. Käytännössä ainoastaan sisälahdet ovat jäätyneet. Paikoissa, joissa jäät yleensä tähän aikaan vuodesta kantavat, saattaa olla erittäin heikkoa jäätä.

Suomenlahden merivartiosto kehottaa välttämään heikoilla jäillä liikkumista.

FAKTAA:

Meripelastuksen vastuuviranomainen Suomessa on Rajavartiolaitos, joka kuuluu Sisäasianministeriön alaisuuteen. Rajavartiolaitoksessa on Suomenlahden- ja Länsi-Suomen merivartiostot, neljä rajavartiostoa, vartiolentolaivue sekä Raja- ja merivartiokoulu. Suomenlahden merivartioston meripelastuslohkokeskus Helsinki johtaa vuosittain noin 900 meripelastustehtävää, joissa avuntarvitsijoina on noin 2000 henkilöä.

Seuraa Suomenlahden merivartiostoa Twitterissä: https://twitter.com/merivartiosto

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.