Keskusta_fi_vih_CMYK

Kyselyssä vastaajat saivat nimetä kaikki puolueet, joita he pitivät osaavina kunnallisissa asioissa.

Keskusta arvioidaan parhaaksi kuntapuolueeksi, kertoo Kunnallisalan kehittämissäätiön kysely. Kyselyssä vastaajat saivat nimetä kaikki puolueet, joita he pitivät osaavina tai kyvykkäinä kunnallisissa asioissa.

Keskustaa piti osaavana 35 prosenttia, kokoomusta 31 prosenttia ja SDP:tä 29 prosenttia vastanneista. Selvästi vähemmän luotettiin perussuomalaisiin, vasemmistoliittoon, vihreisiin ja RKP:hen, joita piti osaavina kunta-asioissa 14-15 prosenttia vastanneista.

Kyselystä selvisi myös, että kuntien palvelumaksujen porrastaminen saa kannatusta kuntalaisilta.

Yli kaksi kolmasosaa vastaajista kannatti ajatusta, että peruspalvelujen maksuja porrastettaisiin nykyistä enemmän tulojen mukaan. Muita hallituksen säästökeinoja kannatti huomattavasti harvempi. Epäillen suhtauduttiin esimerkiksi vanhusten laitospaikkojen karsimiseen.

TNS Gallup haastatteli noin tuhatta suomalaista joulukuussa. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.