vrtaus

Vanha-Rauma

Suomessa alue- ja kaupunkipalojen torjuntaan on kiinnitetty runsaasti huomiota historiallisten suurpalojen vuoksi. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön johtajan Matti Orraisen mukaan alueiden turvallisuutta on pyritty parantamaan muun muassa leventämällä katuja ja istuttamalla puita talojen väliin.

Suomessa vanhoja rakennuksia on Orraisen mukaan vieri vieressä vain Vanhassa-Porvoossa ja Vanhassa-Raumassa, joka myös Unescon maailmanperintökohde.

– Jos siellä yksi tulipalo pääsee kehittymään, se vaarantaa naapurirakennuksia. Norjassa ilmeisesti on ollut kova tuuli, joka edesauttaa tulipalon leviämistä

Muutoin puutaloja on runsaasti esimerkiksi Naantalissa, Tammisaaressa ja Helsingin Käpylässä sekä Kumpulassa.

Porvoo_riverside

Vanha-Porvoo

Paloilta alueilla on vältytty, vaikka Porvoon kirkon palo toukokuussa 2006 aiheutti merkittävän uhan.

– Se on korkea rakennus ja siinä oli paanukatto. Kekäleiden lentäminen ympäristöön muodosti vaaran, mutta se pystyttiin onneksi torjumaan.

Puutalossa asuminen ei ole Orraisen mukaan yhtään sen vaarallisempaa kuin kivitalossa asuminen. Sen sijaan vanhat sähköjohdot, löysät liitokset sekä huolimaton sähkölaitteiden käyttö ovat riskejä. Vuosittain astian- ja pyykinpesukoneet sekä jääkaapit aiheuttavat satoja tulipaloja Suomessa.

– Tulipalo on asukkaalle yhtä vaarallinen asuu hän sitten puutalossa tai kivitalossa. Kivitaloissakin kaikilla on niin paljon palavaa irtaimistoa, ettei se katso, mitä materiaalia seinä tai katto on.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.