ariPuheloinen

Puolustusvoimain komentaja, kenraali Ari Puheloinen

Puolustusvoimain komentaja, kenraali Ari Puheloinen korosti pohjoismaisen yhteistyön merkitystä 208. valtakunnallisen maanpuolustuskurssin avajaispuheessaan. Yhteistyön tuloksena voidaan toimia yhdessä paremmin ja taloudellisemmin.

– Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyön tärkein lähtökohta on löytää yhteiset tarve- ja intressialueet. Voidaan saada kustannussäästöjä, mutta niitä ei pidä odottaa kaikista projekteista. On myös mahdollista löytää tukea ja täydennystä kummankin maan puolustusvoimien suorituskyvyille. Yhteistyö vaatii aikaa, kärsivällisyyttä ja valmiutta edetä pienin askelin.

Puolustusvoimauudistus etenee suunnitellusti. Oma henkilöstö ansaitsee kiitoksen rakantavasta suhtautumisesta isoon muutokseen. Tulevaisuuden turvaamiseksi toimitaan kahdella alueella, jotka ovat tiiviisti toisiinsa yhteydessä. Nämä ovat toimintojen uudistaminen ja kokoonpanon supistaminen. Periaatteena on uusi organisaatio, uudet toiminnan järjestelyt.

Reservin keskeinen merkitys sotilaallisessa puolustuksessa säilyy tulevaisuudessakin. Puolustusvoimauudistuksen eräs tulos on, että kertausharjoituksissa koulutettavien reserviläisten vuotuinen määrä palautetaan ensi vuonna asiaankuuluvalle tasolle.

Puolustusvoimain komentajan puhe kokonaisuudessaan

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.