Poliisi sai lauantaina iltapäivällä ilmoituksen, että Kyröskoskella Kiskojientiellä sijaitsevasta asekeräilijän kokoelmasta on anastettu huomattava määrä toimintakuntoista keräilyaseita. Varkaus on tapahtunut tiistain 14.1. klo 12.00  ja  lauantain 18.1. klo 13.30 välisenä aikana omistajan ollessa ulkomailla.

Anastuksen kohteeksi on alustavien tietojen mukaan joutunut 37 pistoolia,10 pitkää asetta ja tuhansia aseisiin sopivia patruunoita. Osa aseista on arvokkaita keräilyharvinaisuuksia kuten Makarov, Beretta, FN, CZ,  Walther PP, VZ, Norinco, Hecler Koch Tokarev, Mauser, Husqvarna, Mab, Glock 17 ja kivääreistä mm. AR51 Commando, AR 15 Commando, RK ja Norinco 56S. Kyseessä lienee ns.täsmäkohde. Kohteeseen on menty suoraan ilman turhia mutkia ja betonibunkkerin, jossa aseita säilytettiin, murtamiseen on jouduttu käyttämään huomattavasti aikaa.

Ennen tekoa kohteen valvontaan käytetty kamera on anastettu. Poliisi tutkii tekoa törkeänä varkautena ja törkeänä ampuma-aserikoksena. Poliisi pyytää vähäiseltäkin tuntuvat vihjeet numeroon 0718747660 tai sähköpostilla osoitteeseenrikosvihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi. Otsikoi sähköpostiviesti “Asevarkaus Kyröskoskella”.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.