1376045014_Ekipienempi

Ulkoministeri Erkki Tuomioja

Ulkoministeri Erkki Tuomioja vierailee Tromssassa, Pohjois-Norjassa 20.–21. tammikuuta. Hän osallistuu Tromssassa kahdeksatta kertaa järjestettävään Arctic Frontiers -konferenssiin, jossa hän pitää puheen aiheesta “Developing Strong Northern Communities”. Samassa tilaisuudessa puhuvat Norjan pääministeri Erna Solberg ja Grönlannin pääministeri Aleqa Hammond.

Arctic Frontiers -konferenssin teemana on ”Humans in the Arctic”. Kyseessä on yksi merkittävimmistä arktisista areenoista, johon odotetaan tänä vuonna yli 1 000 henkilöä 25 eri maasta.

Tromssassa Tuomioja osallistuu myös Suomi-talon vihkiäisiin. Suomi-talon päätehtävä on auttaa suomalaisia yrityksiä saamaan asema Norjan markkinoilla. Suomi-talo esittelee suomalaisia yrityksiä ja niiden osaamista, mutta tarjoaa myös palveluksiaan Suomeen viennistä kiinnostuneille norjalaisyrityksille ja tiedottaa Suomen tarjoamista investointimahdollisuuksista. Samalla se pyrkii edistämään myös tutkimus- ja kehitysyhteistyötä sekä matkailu- ja kulttuurisuhteita.

Tromssassa ulkoministeri Tuomioja tapaa myös lokakuussa 2013 aloittaneen Norjan pääministerin Erna Solbergin. Lisäksi Tuomioja keskustelee Norjan ulkoministeriön valtiosihteerin Bård Glad Pedersenin kanssa ajankohtaisista arktisista asioista.

Tuomioja tapaa vierailullaan myös norjalaisia ja suomalaisia elinkeinoelämän edustajia.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.