Itä-Suomen poliisilaitoksen Etelä-Savon Rikostorjunta-alueella on tutkittavana petosvyyhti, jossa 18-vuotiaan mikkeliläisen miehen on epäilty erehdyttäneen useita eri henkilöitä autokaupoissa. Epäillyt teot ovat tapahtuneet marras- ja joulukuussa 2013 sekä tammikuussa 2014 lähinnä Etelä-Savossa, Hämeessä sekä pääkaupunkiseudulla. Epäiltyjä ajoneuvopetoksia on tutkittavana yhteensä noin 10 eri tapausta, joista kahta tutkitaan tällä hetkellä törkeänä petoksena ja muita petoksina. Lisäksi tutkittavana on joitakin yksittäisiä lievempiä sekalaisia rikosepäilyjä.

Autokauppojen yhteydessä tapahtuneet erehdyttämiset ovat käytännössä tapahtuneet siten, että asianomistajat ovat olleet myymässä ajoneuvoaan internetin välityksellä, jonka jälkeen epäilty on ottanut ostoaikeissa myyjään yhteyttä. Osalliset ovat lopulta sopineet kaupasta kauppahintoineen ja epäilty on esittänyt usein maksuna suoritetun sovitun kauppahinnan mukaisen maksukuitin kuvakaappauksella puhelimestaan. Tosiasiassa epäilty on kuitenkin suorittanut maksuna myyjille joko 0,01 tai 0,02 euroa. Osa ajoneuvoista on palautunut omistajilleen.

Epäilty on vangittu Etelä-Savon käräjäoikeudessa Mikkelissä 22.1.2014 esitutkinnan turvaamiseksi ja rikosten jatkamisvaaran vuoksi.

Asian esitutkinta on käynnissä ja poliisi pyytää niitä asianomistajia, jotka eivät ole mahdollisesti asiassa vielä ilmoittautuneet poliisille, ottamaan yhteyttä Itä-Suomen poliisilaitokselle Mikkelin poliisiasemalle puhelinnumeroihin 071 875 5527, 071 875 5542 tai 071 875 5524.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.