rinne_antti_nettipieni

Pron puheenjohtaja Antti Rinne

Valtionyhtiö Itellan on kannettava yhteiskuntavastuunsa esimerkillisesti tarjoamalla irtisanottavilla kattava muutosturva.

Ammattiliitto Pron mukaan Itellan suunnitelmat yhteensä 1200 henkilön vähentämiseksi ovat rajuja ja valitettavia, mutta odotettuja. Arvioiden mukaan jopa noin puolet henkilöstöleikkauksen kohteeksi joutuvista voivat olla toimihenkilöitä.

Pro vaatii Itellaa valtionyhtiönä kantamaan yhteiskuntavastuunsa esimerkillisesti hoitamalla vähennyksistä mahdollisimman suuren osan luonnollisen poistuman kautta ja vapaaehtoisjärjestelyin. Irtisanottaville on taattava kattava muutosturva tarjoamalla koulutusta uuteen ammattiin, työhön tai yrittäjyyteen.

Pron puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan Suomessa on käytävä avoin ja perusteellinen keskustelu postipalveluiden tulevaisuudesta.

– Siirtyminen yhä suuremmilta osin sähköiseen viestintään on todellisuutta, josta ei ole paluuta entiseen aikaan. Koko maan kattavilla toimivilla postipalveluilla on kuitenkin tärkeä merkityksensä, jota ei pidä vähätellä. Millä tasolla nämä palvelut aiotaan säilyttää jatkossa ja mitä tämä edellyttää eri toimijoilta, Rinne kysyy.

Rinne painottaa, ettei nykyisestä lakisääteisestä palveluvelvoitteesta huolehtinen saa tapahtua jatkossa aiempaa pienemmän henkilöstön hyvinvoinnin kustannuksella.

Rinne muistuttaa, että Itellan tilanne kytkeytyy läheisesti painetun median ahdinkoon. Postitoimiala ja painettu media ovat ajautuneet negatiiviseen kierteeseen, jossa supistuneet tilausmäärät ja nousevat jakelukustannukset ruokkivat toisiaan.

– Tämä kehitys on saatava tavalla tai toisella poikki, Rinne painottaa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.