Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginjohtajat ovat sopineet, että Suomeen vastaanotettavista 500 syyrialaisen kiintiöpakolaisen sijoittamisesta kaupunkeihin valmistellaan esitys päätöksentekijöille. Esityksessä pääkaupunkiseudulle otettaisiin vastaan yhteensä 105 syyrialaista, joista Helsinkiin 50, Espooseen 25, Vantaalle 20 ja Kauniaisiin 10.

Pakolaisten vastaanotosta on neuvoteltu yhteistyössä työ- ja elinkeinoministeriön kanssa. Kaupunkien ja ELY-keskuksen välillä solmittavan pakolaisten vastaanottamista koskevan sopimuksen tarkistaminen etenee kaupunkien päätöksentekoon lähiaikoina.

Viime syyskuussa valtioneuvosto päätti 500 syyrialaispakolaisen vastaanottamisesta Suomeen osana kansainvälistä vastuunkantoa Syyrian pakolaisten humanitaarisen tilanteen auttamiseksi. Kokonaisuutena Suomen pakolaiskiintiö on vuonna 2014 väliaikaisesti 1050 henkilöä viime vuosien 750 henkilön sijaan. Saadun tiedon mukaan ensimmäiset syyrialaiset saapunevat Suomeen aikaisintaan tulevana syksynä.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.