sdp_logo_lores

SDP:n mielestä valtion sijoitusyhtiön Solidiumin toiminnan tarkoitus olisi syytä arvioida uudelleen. Puolue haluaa käydä keskustelua siitä, mitä Solidium tavoittelee osakesalkussaan olevien pörssiyhtiöiden omistuksella.

Eduskuntaryhmän varapuheenjohtajan Sirpa Paateron mielestä olisi hyvä puhua siitä, mistä yhtiöistä haetaan vain osinkotuottoa ja millä omistuksilla on laajempi tarkoitus.

SDP ottaisi Solidiumin tiukempaan poliittiseen ohjaukseen. Puolue on esittänyt, että Solidiumin yhteyteen perustettaisiin poliitikoista koostuva hallinto- ja sijoitusneuvosto.

Ulkomaankauppaministeri Alexander Stubbin (kok.) mielestä valtion sijoitusyhtiö Solidiumintoiminta kannattaa säilyttää nykyisellään. Stubb kertoi kannastaan Ylen Ykkösaamussa.

Stubbin mielestä politiikka ja Solidium eivät sovi yhteen eikä poliitikkojen pidä puuttua yritysten operatiiviseen toimintaan. Hän muistuttaa, ettei ministereillä välttämättä ole tietotaitoa oikeiden päätösten tekemiseen.

– Itse olen ollut vienninedistämismatkoilla. Minun tehtäväni on markkinoida yrityksiä, ei olla mukana niiden operatiivisessa toiminnassa, Stubb sanoi.

Hallitusta on arvosteltu siitä, että se katsoi sivusta, kun Rautaruukki siirtyi ruotsalaiselleSSAB:lle. Vasemmistoliiton ministeri Paavo Arhinmäki esitti eilen Helsingin Sanomissa, että Solidium purettaisiin ja poliitikoille annettaisiin enemmän päätäntävaltaa valtion omistamien yritysten asioissa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.