Lauantaina puoli yhdeksän aikaan illalla ilmoitti oululainen mies hätäkeskukseen asunnossaan syttyneestä tulipalosta. Ratakadulla sijaitsevan kerrostalon alimmassa asuinkerroksessa olevan huoneiston keittiössä oli jo liekkejä palokunnan saapuessa paikalle.

Palon epäillään saaneen alkunsa keittiön sähköliedestä, jonka päällä olleet tavarat ovat syttyneet lieden jäätyä pitkäksi aikaa kuumennusasentoon. Asunnon haltija, 35-vuotias mies pääsi itse asunnosta pois, eikä hän tiettävästi saanut vammoja tulipalossa.

Tilanne oli erittäin vaarallinen, koska huoneisto sijaitsee asutussa talossa ja tuli oli jo irti sekä kuumuus asunnossa korkea palokunnan saapuessa paikalle. Palo saatiin kuitenkin onneksi rajattua kyseiseen asuntoon. Evakuointiin ei tilanteessa ennätetty turvautua. Poliisi tutkii palon syttymiseen johtaneita seikkoja.

Asukasta epäillään tutkinnan tässä vaiheessa törkeästä yleisvaaran tuottamuksesta.

FAKTAA:

Suomen Rikoslaki 34 luku: Yleisvaarallisista rikoksista

8 § (21.4.1995/578) Törkeä yleisvaaran tuottamus. Jos yleisvaaran tuottamuksessa aiheutetaan suurelle ihmismäärälle vakavaa hengen tai terveyden vaaraa ja rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä yleisvaaran tuottamuksesta vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.