Esitys Joensuun, Outokummun, Kontiolahden, Liperin ja Polvijärven kuntien yhdistämisestä yhdeksi kunnaksi kaatui valtuustojen käsittelyssä 27.1. Ainoastaan Joensuun kaupunki olisi ollut valmis hyväksymään esitetyn kuntaliitoksen.

Valtiovarainministeriön asettama kuntajakoselvittäjä Ossi Repo esitti Joensuun seudulle uuden kunnan perustamista. Ehdotuksen mukaan Joensuun ja Outokummun kaupungit sekä Kontiolahden, Liperin ja Polvijärven kunnat olisi lakkautettu 31.12.2016 ja niistä olisi muodostettu uusi kunta 1.1.2017 alkaen. Uuden kunnan nimeksi olisi tullut Joensuu ja se olisi käyttänyt Joensuun vaakunaa.

Kuntajakoselvittäjän esitystä käsiteltiin kaikkien selvityksessä mukana olleiden viiden kunnan valtuustoissa samaan aikaan. Käsittely tapahtui valtuuston kokouksissa, jotka pidetään kaikissa kunnissa maanantaina 27. tammikuuta 2014 kello 18 alkaen. Asiasta äänestettiin kaikissa kunnissa. Joensuun myönteinen päätös syntyi äänin 40-19.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.