Kotiseutuneuvokset VALMIS

Antti Jänkälä ja Leena Aspegren. kuvaaja Timo Törmänen

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt kahdelle ansioituneelle rovaniemeläiselle henkilölle kotiseutuneuvoksen arvonimen. Arvonimen saivat eläkkeellä olevat Leena Aspegren sekä Antti Jänkälä.

Perusteluina arvonimelle erityisopettajana työskennelleen Aspegrenin kohdalla mainitaan mm. hänen kotiseudullaan Rovaniemellä tekemä poikkeuksellisen laaja ura niin kulttuurin kuin työelämänkin parissa. Aspegren on mm. perustanut kansantanssiryhmä Siepakat ja toiminut sen ohjaajana ja johtajana yli 20 vuotta. Hän on ollut Siepakoiden kanssa keskeisessä roolissa vuonna 1986 alkaneessa Talviteatterissa, joka edelleen joulun aikaan esittää Aspegrenin kotiseudulla Songassa Joulufantasiaa. Aspegren on myös valittu vuoden lappilaiseksi opettajaksi vuonna 1996.

Antti Jänkälän kohdalla perusteluja arvonimelle ovat mm. monikymmenvuotinen ja monipuolinen ura kunnallispolitiikassa, ansiot rintamaveteraanien järjestötyössä, missä hän on tehnyt vuosikymmenten ajan erinomaista ja ansiokasta työtä veteraanien hyvinvoinnin edistämiseksi sekä pitkäaikainen toiminta Lions Club Rovaniemi/Napapiiri ry:ssä.

Jänkälä on työskennellyt mm. Metsähallituksella ja TVH:lla työnjohtotehtävissä sekä viljellyt omaa asutustilaa, jossa on ollut myös karjaa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.