Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on vastaanottanut tänään Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön korkeimman ansiomerkin, ensimmäisen luokan erityisansioristin nro 1. Perusteluna ansiomerkin myöntämiselle on presidentti Niinistön vahva johtajuus turvallisuuden edistämiseksi, mistä esimerkkinä on uusien keinojen etsiminen nuorison syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Hän osoitti myös arvonantoaan suomalaisille palokunnille toimimalla Palokunta suomessa 175 vuotta -juhlavuoden suojelijana.

Perusteluina ensimmäisen luokan erityisansioristin (SPEK E Ar I nro 1) myöntämiselle SPEK toteaa:

”Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on ennakkoluulottomasti edistänyt suomalaisen yhteiskunnan, kansalaisyhteiskunnan ja yksittäisen kansalaisen turvallisuutta. Yksi esimerkki uutta luovasta toiminnasta on Presidentti Niinistön heti virkakautensa alussa aloittama projekti, jossa etsittiin uusia keinoja nuorison syrjäytymisen estämiseksi. SPEKin näkemyksen mukaan Presidentti Niinistön omaksuma näkemys turvallisuudesta laajana, yli hallinnollisten sektoreiden ja valtiollisten rajojen ulottuvana toimintana onkin vaikuttanut merkittävästi suomalaiseen turvallisuuskeskusteluun ja
-politiikkaan. Lisäksi presidentti Niinistö on profiloitunut vahvana Suomen linjausten perustelijana kansainvälisellä turvallisuuspolitiikan kentällä.”

Presidentti Niinistö osoitti myös arvonantoaan suomalaiselle pelastustoimelle ja sen vahvalle järjestökentälle toimimalla Palokunta Suomessa 175 vuotta -juhlavuoden suojelijana. Juhlavuotta vietettiin vuonna 2013, jolloin Suomen ensimmäisen palokunnan Turun VPK:n perustamisesta oli kulunut 175 vuotta.

Ansiomerkin tasavallan presidentille luovuttivat SPEKin valtuuston puheenjohtaja Kyösti Vesterinen, hallituksen puheenjohtaja Juha Hakola sekä toimitusjohtaja Kimmo Kohvakka.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.