Eero_Laestera_04_-480x330

Eero Laesterä

Hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen päätti 28. tammikuuta 2014 asettaa HT Eero Laesterän toiseksi kuntajakoselvittäjäksi erityiseen kuntajakoselvitykseen Jalasjärven kunnan ja Seinäjoen kaupungin välillä. Mainittuja kuntia koskeva erityinen kuntajakoselvitys sekä kuntajakoselvittäjä FL Janne Antikainen on asetettu 9.1.2014. Asettamispäätöksessä on todettu, että selvitykseen tullaan myöhemmin asettamaan toinen kuntajakoselvittäjä.

Jalasjärven ja Seinäjoen selvityksessä kiinnitetään erityistä huomiota kuntien elinvoimaisuuteen. Uudella kunnalla tulisi olla taloudelliset ja henkilöstövoimavaroihin perustuvat edellytykset vastata kunnan palveluiden järjestämisestä.

Kunnat ovat asettaneet kuntien poliittisesta ja virkamiesjohdosta koostuvan selvitystoimikunnan seuraamaan työtä. Selvityksen aikana kuullaan kuntien asukkaita. Selvitys valmistuu helmikuun 2014 loppuun mennessä, ja kuntajaon muuttamista koskevat päätökset tehdään kuntien valtuustoissa huhtikuussa 2014.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.