hyysalo_tur

Pekka Hyysalo oli iloinen saamastaan tunnustuksesta.

Vuoden Turkulainen 2014 -äänestyksen on voittanut ennätyksellisellä äänimäärällä entinen freestylehiihtäjä ja periksiantamattomuuden esikuvaksi noussut Pekka Hyysalo. Vuoden Turkulainen -titteli jaetaan henkilölle tai yhteisölle, joka on omilla teoillaan kehittänyt tai tuonut Turkua myönteisesti esille.

Kakolanmäeltä louhitusta kakoliitista tehdyn palkinnon luovutti voittajalle tänään Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell kaupungintalolla järjestetyssä tilaisuudessa.

Turussa Heidekenillä vuonna 1990 syntyneen freestylehiihtäjän selviytymistarina on koskettanut ihmisiä laajalti. Pekka Hyysalo on peräänantamattomalla sitkeydellä taistellut lasketteluonnettomuuden aiheuttaman vakavan aivovamman ja neliraajahalvaantumisen jälkeen takaisin omille jaloilleen, konkreettisesti.

Vuoden Turkulainen iskee takaisin

Vakavan onnettomuuden jälkeen Pekka Hyysalo oppi uudestaan kävelemään ennätysajassa, reilussa puolessa vuodessa. Myös monelle päivänselvät ja arkiset asiat kuten nieleminen, syöminen ja puhuminen täytyi opetella uudelleen.

Ennen onnettomuuttaan Pekka Hyysalo toi Turkuun mestaruudet Freeski slopestylessa, Half Pipessa ja Big Airissa ja menestyi kansainvälisissä kisoissa Euroopassa sekä kisasi myös USA:ssa ja Japanissa. Nyt hänen tavoitteenaan on järjestää Fight Back -maraton vuonna 2018 ja juosta yli maaliviivan.

Kakoliitti_netti

 

Vuoden Turkulainen palkitaan Kakolanmäeltä louhitusta kakoliitista tehdyllä veistoksella.

Pekka Hyysalon Fight Back -kampanja on tullut suomalaisille tutuksi niin tv:ssä kuin netissäkin. Fight Back sai alkunsa vuonna 2012 ja sen ajatuksena on luoda brändi, jolla tuetaan ensin Hyysalon omaa kuntoutusta. Jos kampanja laajenee, sen avulla voidaan tukea myös muita vammautuneita urheilijoita.

Nuori voittajakolmikko

Turun kaupungin, Radio Cityn, Iskelmän ja Kaupunkilehti Turkulaisen vuosittain järjestämässä Vuoden turkulainen -äänestyksessä annettiin tänä vuonna ennätyksellinen määrä ääniä, lähes 18 000.

Pekka Hyysalo keräsi potista yli 6 200 ääntä. Reilun tuhannen äänen päähän voittajasta nousi yllättäen Facebookissa Edes yhtenä päivänä maailman tärkein –ryhmän ja hyväntekeväisyyskampanjan aloittanut Eveliina Söderström.

Ryhmän tavoitteena on tarjota positiivisia elämyksiä vähäosaisille lapsille ja nuorille. Facebook-ilmiöstä on poikinut myös hyväntekeväisyyskonsertti ja koulukiusaamisenvastaisia tempauksia.

Kolmanneksi jäi ennätyksiä rikkova teinisensaatio Robin, joka keräsi hieman vajaat tuhat ääntä Eveliinaa vähemmän.

Muiden ehdokkaiden äänimäärä jäi kaikilta reilusti alle tuhannen äänen.

Ehdokaslistan ulkopuolelta mukavasti ääniä sai Suamenlejjona -yhtye (27), joka sai alkunsa vuonna 1995, kun Suomi voitti ensimmäisen jääkiekon maailmanmestaruuden. Turku Rock Academyn saavutuksia äänestettiin 16 äänen verran ja samassa hengessä ääniä saivat myös Rock Academyn ”isät” Tomi Arvas ja Mark Bertenyi. Muutamia hajaääniä saivat muun muassa Tomi Niinimäki, Henri ”Pänä ” Lehtonen ja Ziggy Pääkkönen.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.