Tuomioja-copyrihjt-valtioneuvoston-kanslia

Ulkoministeri Erkki Tuomioja Kuvaoikeudet: Valtioneuvosto

Vuosittainen Münchenin turvallisuuskonferenssi järjestetään tänä vuonna 31. tammikuuta – 2. helmikuuta.  Konferenssissa käsitellään ajankohtaisia maailmanlaajuisia turvallisuuskysymyksiä ja turvallisuushaasteita.

Tänä vuonna konferenssissa keskustellaan muun muassa Syyrian kriisistä ja Lähi-idän rauhanprosessista, eurooppalaisesta puolustuksesta ja kyberturvallisuudesta.

Konferenssiin saapuu aiempien vuosien tavoin ulko- ja turvallisuuspolitiikan johtohahmoja ympäri maailmaa. Kokoukseen odotetaan osallistuvan muun muassa YK:n pääsihteeri Ban Ki- moonin, Yhdysvaltojen ulkoministeri John Kerryn, Yhdysvaltojen puolustusministeri Chuck Hagelin, Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin ja Iranin ulkoministeri Mohammad JavadZarifin. Kaiken kaikkiaan paikalle odotetaan saapuvaksi lähemmäs kahtakymmentä valtionpäämiestä ja lähes viittäkymmentä ulko- tai puolustusministeriä.

Suomesta konferenssiin osallistuu ulkoministeri Erkki Tuomioja.

Ulkoministeri Tuomiojalla on kokouksen aikana ohjelmassaan kahdenväliset tapaamiset muun muassa Saksan ulkoministerin Frank-Walter Steinmeierin, Turkin ulkoministerin Ahmet Davutoglun ja Iranin ulkoministerin Mohammad Javad Zarifinkanssa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.