Helsingin käräjäoikeus hylkäsi tänään Helsingin Jakelu-Expertin mainosjakajan kanteen palkkasaatavasta. Samalla käräjäoikeus tulkitsi päätöksellään, että mainosjakajiin voidaan noudattaa 21.12.2009 jälkeen Suomen Mainosjakajien Etujärjestö SME ry:n tekemää työehtosopimusta ohi yleissitovan, Viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimuksen.

Suomen Mainosjakajien Etujärjestö SME ry:n perustivat lokakuussa 2009 Jakelujuniorit Oy:n entinen varatoimitusjohtaja, viestintäkonserni Janton Oy:n tutkimusassistentti ja Jakelujunioreiden jakelunvalvoja. Yhdistyksellä ei ole yhtään luottamusmiestä tai muuta edunvalvojaa. Yhdistys perustettiin noin kuukausi sen jälkeen, kun Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn toimesta vietiin ensimmäinen mainosjakajan palkkavaade käräjäoikeuteen.

SME neuvotteli alalle samanaikaisesti perustetun työnantajayhdistys SKE (Suoramainonnan ja kaupunkilehtien erillisjakelun yhdistys) ry:n kanssa pikavauhdilla mainosjakajia koskevan työehtosopimuksen. Sopimuksella vahvistettiin alalle heikko palkkaus. Käytännössä jakajien tuntipalkaksi on muodostunut noin 2-3 euroa tunnilta.

Tuomiosta on ilmoitettu  tyytymättömyys käräjäoikeudelle.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.