elakeuudistusfi-sivusto.1ceb48ac-e8f7-4bd7-b032-5dacbbef5953-main_image

Työmarkkinakeskusjärjestöjen väliset neuvottelut työeläkejärjestelmän uudistamiseksi ovat käynnissä. Uudistuksen on tarkoitus tulla voimaan 2017 alussa.

Uudistusta valmistelevien osapuolten yhteiseksi tietokanavaksi on avattu nettisivusto osoitteessa www.elakeuudistus.fi(ruotsiksi www.pensionsreformen.fi). Sivuston ylläpidosta vastaa Eläketurvakeskus.

Sivustolla kerrotaan muun muassa uudistuksen tavoitteista, joita ovat työeläkejärjestelmän rahoituksen ja riittävän eläketurvan sekä sukupolvien välisen oikeudenmukaisuuden turvaaminen. Myös työurien pidentyminen on uudistuksen keskeinen tavoite.

Eläkeuudistus.fi -sivustolla ei esitellä eri osapuolten neuvottelutavoitteita eikä kampanjoida minkään vaihtoehdon puolesta.

Tietopankki kansalaisille ja medialle

Eläkeuudistus.fi -sivustolla on tietoa siitä, mitä työeläke sisältää tällä hetkellä ja miten järjestelmä on kehittynyt tähän mennessä. Aikajanan avulla voi palata vanhoihin uutisaiheisiin ja dokumentteihin, kuten hallitusohjelmaan ja työryhmien muistioihin.

Tavoitteena on pitää kansalaiset ajan tasalla siitä, mitä eläkejärjestelmän uudistuksessa tapahtuu, mitkä tahot uudistusta valmistelevat ja minkälaisille taustaselvityksille työ pohjautuu. Tärkeää on kertoa myös, että uudistukset suuntautuvat tulevaisuuteen, eivätkä muuta nyt maksussa olevia eläkkeitä ja niiden ehtoja.

Tiedotusvälineille sivusto toimii parhaimmillaan tietopankkina ja historiallisena arkistona, josta voi tarkistaa aiemmat muutokset sekä nykyiset eläke-etuudet, ikärajat ja karttumat.

Sivusto on kaksikielinen. Pääsääntöisesti kaikki materiaali on sekä suomeksi että ruotsiksi, mutta aikajanan materiaaleja ei käännetä ruotsiksi. Sama aineisto löytyy kuitenkin tekstinä historia-osuudesta molemmilla kielillä.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.