Kuopion ja Siilinjärven kaupunkiliikenteen tarjousten jättöaika umpeutui perjantaina 29.11.2013 klo 12.00. Määräaikaan mennessä saatiin tarjouksia viideltä eri liikennöitsijältä. Tarjouksia jättivät Jääskeläisen Auto Oy, Kuopion Liikenne Oy, Kuopion Tila-Auto Oy, Oy Pohjolan Liikenne Ab ja Savonlinja Oy. Kaupunkiliikenteen liikennöinnin ensi kesänä aloittavat liikennöitsijät ratkaistaan tammikuun loppuun mennessä.

Kaupunkiliikenteen kilpailuttamisen taustalla on muuttunut joukkoliikennettä säätelevä lainsäädäntö, jonka ohjaamana pääosa Suomen joukkoliikenteistä siirtyy 1.7.2014 alkaen joukkoliikenneviranomaisten järjestämiksi. Joukkoliikenteen viranomaisina toimivat kuntien seudulliset yhteenliittymät, alueelliset ELY-keskukset tai yksittäiset kunnat. Kuopio hoitaa isäntäkuntana joukkoliikenteen viranomaistehtäviä myös Siilinjärven alueella.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.