66435654375364

YK:n väestörahaston UNFPA:n  pääjohtaja Babatunde Osotimehin

YK:n väestörahaston UNFPA:n  pääjohtaja Babatunde Osotimehin vierailee Helsingissä torstaina 6. helmikuuta. Samana päivänä vietetään YK:n vuosipäivää sukuelinten silpomisen lopettamiseksi.  UNFPA tekee tärkeää työtä silpomisen lopettamiseksi seuraavan sukupolven aikana.

YK:n väestörahasto on Suomen pitkäaikainen kumppani.  Suomi on järjestön suurimpia tukijoita sekä taloudellisesti että poliittisesti. Vuonna 2013 Suomen yleisrahoitus oli 35,55 miljoonaa euroa.  Suomi edistää UNFPA:n kautta seksuaali- ja lisääntymisterveyttä ja oikeuksia sekä muita Suomelle tärkeitä kehitystavoitteita:  äitikuolleisuuden vähentämistä, seksuaali- ja lisääntymisterveyspalveluja sekä sukupuolten välistä tasa-arvoa kaikille. UNFPA:n  toiminta painottuu köyhimpiin maihin sekä naisiin ja nuoriin.

Pääjohtaja Osotimehin tapaa Suomessa ulkoministeri Erkki Tuomiojan, kehitysministeri Pekka Haaviston sekä eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan.

Babatunde Osotimehin on hoitanut UNFPA:n pääjohtajan tehtävää vuoden 2011 alusta lähtien.  Hän on ammatiltaan lääkäri ja julkisen terveydenhuollon asiantuntija.  Ennen valintaansa hän toimi Nigerian terveysministerinä.

  • YK:n väestörahasto
  • UNFPA:n ja UNICEF:n yhteinen ohjelma tiedottaa sukupuolielinten silpomisen haitoista ja pyrkii muuttamaan asenteita ja normeja, jotka ylläpitävät käytäntöä.  Lisää aiheesta

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.