643_torvalds-nils_1.normal

Europarlamentaarikko Nils Torvalds

Euroopan parlamentti äänesti tänään mietinnästä koskien homofobian sekä seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuoli-identiteettiin perustuvan syrjinnän vastaisesta EU:n etenemissuunnitelmasta. Mietintä kehottaa Euroopan komissiota ja jäsenmaita yhdessä työstämään HBTI-ihmisten, eli homo-, bi- ja transseksuaalisten sekä intersukupuolisten perusoikeuksia.

– Seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuoli-identiteettiin perustuva syrjintä ei ole tänä päivänä epätavallista. Siksi meidän pitää jatkuvasti tehdä töitä perusoikeuksien turvaamiseksi kaikilla tasoilla, kommentoi europarlamentaarikko Nils Torvalds (RKP). Yksilön seksuaalisuuden määrittäminen ei kuulu valtion tehtäviin, Torvalds jatkaa. Euroopan komissio ja jäsenmaat kantavat tämän asian suhteen suuren vastuun.

RKP:n nuorisojärjestö, Svensk Ungdom, iloitsee ehdotuksesta ja kehottaa komissiota suhtautumaan mietintään vakavasti.

– Euroopan unioni perustuu vapauteen, tasa-arvoon ja ihmisarvojen kunnioitukseen. Jotkut jäsenmaat eivät kuitenkaan kunnioita näitä arvoja, eikä EU:lla ole mahdollisuutta puuttua näiden maiden toimintaan, sanoo Svensk Ungdom:n puheenjohtaja ja EU-vaaliehdokas Niklas Mannfolk.

Euroopan unionin perusoikeuksien toimiston 2013 tehdyssä tutkimuksessa koskien HBTI-ihmisiä, joka toisen kyselyyn osallistunut sanoo kokeneensa seksuaalisen suuntautumisen takia syrjintää tai ahdistelua.

– Tietoisuutta on lisättävä. Seksuaalivähemmistöön kuuluvilla ihmisillä on oltava tasa-arvoiset oikeudet, myös koskien avioliittoa ja adoptio-oikeutta. Viimeaikojen keskustelut urheilumaailman HBTI-ihmisistä muistuttaa meitä siitä, miten paljon Suomessa on parannettava asenteita ja tietoisuutta, mutta myös perusoikeuksien suojelua, Mannfolk painottaa.

Svensk Ungdom vaatii EU:lle parempia työkaluja puuttua jäsenmaan perusoikeuksien vastaiseen toimintaan. Perusoikeuksien rikkominen ei koskaan saa jäädä toissijaisuusperiaateen armoille.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.