hlo_sinuhe_00519

Kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo (kok.)

Kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo pyytää anteeksi sanavalintojaan Radio Novan haastattelussa.

“Valitsin sanani hölmösti ja haluan pyytää niitä anteeksi. Toivon, että jokainen – myös jääkiekkoilija – voisi olla vapaasti ja avoimesti oma itsensä ja juuri sellainen kuin on. Jääkiekkomaailma voi olla asenteiltaan kylmä ja kova. Toivon, että suvaitsevaisuus lisääntyisi pukukopeissa, ja tulen puhumaan kiekkopiireissä sen puolesta.”

Wallinheimo on nousseesta kohusta harmissaan, sillä hän on allekirjoittanut lakialoitteen tasa-arvoisesta avioliittolaista ja puhunut seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolesta.

“Homous on urheilussa usein vielä tabu. Valitettavasti erityisesti kiekkopiireissä. Tabut eivät murru yhdessä yössä. Ymmärrän sen, että yksittäisen urheilijan kohdalla kynnys tulla ulos kaapista voi olla vielä liian korkealla eivätkä kaikki halua ottaa riskiä joutua silmätikuiksi. Nostan hattua uimari Ari-Pekka Liukkoselle, että hän uskalsi olla tienraivaaja. Urheilumaailman asennemuutokseen tarvitaan myös joukkueen ja urheilufanien tukea.Ruotsissa asennemuutos on jo alkanut, ja sen eteen tehdään työtä – esimerkkinä Ruotsin jääkiekkoliitto ja RFSL, jonka yhteiskampanjaa Tre Kronorin maajoukkuemanageri Tommy Boustedt tukee”.

Radio Nova: Kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo selventää miksi homous on “vaikea yhtälö” joukkuelajeissa

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.