Julkisuudessa on annettu ymmärtää, että Takuusähkö Oy olisi saanut Vantaan kaupungilta urakoita siksi, että yrityksen toimitusjohtaja ja toinen omistaja on Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtajan, kansanedustaja Tapani Mäkisen ystävä.

Kaupungin toimitilojen rakennuttamisesta ja ylläpidosta vastaa tilakeskus, joka kilpailuttaa hankintalain mukaisesti kaikki uudisrakennus- ja peruskorjaushankkeisiin liittyvät isommat urakat. Takuusähkön urakkatarjoukset ovat olleet urakkakilpailuista päätettäessä samalla viivalla kaikkien muiden tarjoajien kanssa ja päätökset on tehty alimman tarjoushinnan mukaan. Viiden viime vuoden aikana Takuusähkö on voittanut kolmen uudisrakennusurakan sähkötyöt (Kilterin päiväkoti, Vehnätien päiväkoti ja Länsimäen koulun lisärakennus).

Pienempiä töitä varten kilpailutetaan kahden vuoden välein ns. puitesopimuskumppanit, joita valitaan useampia ensisijaisesti tuntiveloitushintojen perusteella. Tällä hetkellä voimassa oleva sähkötöiden sopimuskausi on 1.6.2013 – 31.5.2015 ja sopimusliikkeet ovat Johtomiehet, Takuusähkö ja E-Sähkö. Työt puitesopimuskumppaneilta tilataan tapauskohtaisesti, sillä töiden laajuus, vaativuus ja aikataulu ovat erilaiset.

Vuosien 2009 – 2013 aikana tilakeskuksen investointikohteissa tehtiin sähkötekniikkaan liittyviä töitä yhteensä 16,2 miljoonan euron arvosta. Näistä Takuusähkön suorittamat työt ovat kokonaisarvoltaan hiukan alle 1,5 miljoonaa euroa eli alle 10 prosenttia.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.