396px-Jyväskylä.vaakuna.svg

Jyväskylän kaupungissa on käyty ensimmäisen vaiheen yhteistoimintaneuvottelut 2.10. – 12.11.2013 koskien koko kaupunkiorganisaatiota mukaan lukien liikelaitokset. Yhteistoimintaneuvottelujen ensimmäisen vaiheen päättyessä tiedotettiin, että toinen vaihe alkaa kaupunginvaltuuston talousarviopäätöksen jälkeen. Toisessa vaiheessa käydään läpi talousarviossa päätettyjen toimenpiteiden vaikutukset henkilöstöön. Toinen vaihe käynnistyy ensimmäisellä neuvottelulla järjestöjen kanssa 11.2.2014. Neuvottelut kestävät kuusi viikkoa.

Työnantajan esittämät toimenpiteet toiseen vaiheeseen ovat:

– Talousarviossa päätettyjen toimenpiteiden vaikutukset palveluihin ja henkilöstöön
– Paikalliset sopimukset
– Lomauttaminen
– Irtisanominen ja osa-aikaistaminen

Neuvotteluissa selvitetään esimerkiksi palvelurakenteiden, palveluverkkojen ja palvelujen muutosten vaikutukset henkilöstön asemaan. Loppuunsaatetaan ensimmäisessä vaiheessa läpikäydyt hallinnon- ja tukitoimintojen sekä organisaation johtamisen ja esimiestyön uudistaminen. Neuvotteluissa käydään läpi myös paikalliset sopimukset sekä muut säästösopimukset sekä käydään läpi mahdollisen talousarvion ylitysuhan säästökeinot (lomauttaminen, irtisanominen ja osa-aikaistaminen).

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.