378px-Kuopio.vaakuna.svg

Kuopion kaupunginhallitus käsittelee kokouksessaan 10.2.2014 kaupunginjohtajan esitystä yhteistoimintaneuvottelujen käynnistämisestä.

Yhteistoimintaneuvottelut koskevat talousarvioon sisältyvää henkilöstömenojen vähentämistä 4,6 miljoonalla eurolla joko henkilöstöä lomauttamalla tai muilla vaihtoehtoisilla säästökeinoilla (palkaton vapaa, lomarahavapaa). Kertaluontoisten säästötoimenpiteiden lisäksi haetaan myös pysyvien henkilöstösäästöjen aikaansaamista toimintoja uudelleen järjestelemällä.

Mikäli henkilöstön lomauttamiseen joudutaan turvautumaan, kaupunginhallitus päättää lomautuksen yleisistä periaatteista sekä kohdentamisesta yhteistoimintaneuvotteluiden ja erillisen valmistelun perusteella.

Henkilöstömenojen sopeuttamisvelvoite voidaan saavuttaa kahden viikon lomautuksella. Vuonna 2013 vapaaehtoisilla keinoilla saavutettiin 1,5 miljoonan euron säästöt.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.