Markkinaoikeus on päättänyt, ettei Lotus-paperien valmistaja SCA Tissue ole talouspaperiarpajaisissaan syyllistynyt aggressiiviseen markkinointiin.

SCA Tissue järjesti viime vuonna arvonnan, jossa kampanjatuotteen ostajalla oli mahdollisuus voittaa 100 000 euroa. Kuluttaja-asiamies vei paperipyyhevalmistajan oikeuteen, koska sen mukaan voittomahdollisuudella oli psykologinen vaikutus. Voittomahdollisuus oli asiamiehen mukaan yhden suhde 2,4 miljardiin, mutta siitä ei kerrottu missään.

Kuluttaja-asiamies vaati, että markkinaoikeus kieltää yhtiötä antamasta vaikutelman voittomahdollisuudesta. Asiamiehen mukaan markkinoinnissa ei saisi myöskään kiinnittää päähuomiota voittoon tuotteen sijasta.

Markkinaoikeuden mukaan kieltojen määräämiselle ei ole perusteita ja se hylkäsi vaateen. Oikeuden mukaan SCA Tissuen kampanjassa ei ollut kuluttajansuojalaissa kiellettyä sopimatonta menettelyä.

Markkinaoikeus: Kuluttaja-asiamies > SCA Tissue Finland Oy

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.