Poliisi sai 30.10.2013 ilmoituksen, jonka mukaan Lieksan apteekissa oli muutamaa päivää aikaisemmin asioinut useampia henkilöitä hakemassa huumaaviksi luokiteltuja lääkkeitä väärennetyiksi epäillyillä resepteillä. Kolmesta henkilöstä vain yksi sai lääkkeitä. Tapauksista kirjattiin rikosilmoitukset ja aloitettiin esitutkinta.

Pian poliisille selvisi, että sama lääkkeitä saanut nainen oli asioinut menneen viikon aikana useissa Kainuun, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan alueen apteekeissa. Poliisille kirjattiin kaikkiaan yhdeksän rikosilmoitusta, joissa kaikissa rikosnimikkeinä olivat väärennys ja huumausainerikos. Tapausten tutkinta keskitettiin Nurmeksen poliisille.

Kaikki apteekkikäynnit olivat edenneet lähes täysin samalla kaavalla: vuonna 1981 syntynyt kainuulainen nainen esitti tiskillä reseptin, jossa hänelle oli määrätty mm. voimakkaita kipulääkkeitä. Lääkkeiden määrääjiksi oli resepteihin merkitty kaksi eri lääkäriä. Useassa paikassa apteekkihenkilökunta epäili resepteissä olevan jotain outoa ja he olivat soittaneet reseptissä olleeseen numeroon tarkistaakseen reseptin aitouden. Tosiasiassa kyseiseen numeroon oli vastannut 28-vuotias kajaanilainen nainen, jonka epäillään väärentäneen reseptit. Kahden naisen lisäksi väärennyksiin ja huumausainerikoksiin on epäiltyinä myös 33-vuotias kajaanilainen mies.

Tekijät saivat väärennetyillä resepteillään useita satoja kappaleita vahvoja kipulääkkeitä.

Kotietsinnöissä löytyi reseptiväärennysten tekemiseen käytettyä välineistöä.

Tapausten esitutkinta on päättynyt ja juttukokonaisuus siirtynyt syyteharkintaan.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.