Etelä-Savon käräjäoikeus on tänään tuominnut puhelinmyyntifirma Mediapexin Savonlinnan toimiston esimiehen alaisensa työntekijän seksuaalisesta häirinnästä. Toimistopäällikön sijaisena toiminut mies oli ehdottanut alaisenaan olleelle alaikäiselle pojalle työpäivän aikana seksiä, käynyt häneen työpaikalla kiinni ja uhkaillut häntä.

Esimies oli jo pojan työhaastattelussa sopimattomasti kysynyt pojalta seksin harrastamisesta ja onko hän homo. Työpaikan toimisto oli ollut avokonttori, jossa esimies oli työaikana pojan nähdessään elehtinyt ja liikehtinyt seksuaalissävytteisesti. Esimies oli myös huudellut, että nyt voitais homostella, sinulla on nännit kovana ja haluatko katsoa olenko tuhkamuna. Esimies oli  myös sanonut, että mennään takahuoneeseen niin voidaan runkata ristiin ja puhunut pyllyyn sormettamisesta ja suklaajunasta. Esimies oli myös tullut pojan työpisteelle hieromaan hänen rintaansa sekä tarttunut häntä takaapäin hänen nänneistään kiinni ja puristanut niitä. Poika oli pyytänyt esimiestään lopettamaan häirinnän, mutta se ei ollut auttanut.

Toimipisteen esimies oli lisäksi pelotellut poikaa mainiten pistoolin ja sanonut, että hän hakkaa työpaikalla aiemmin töissä olleen pojan, jos tapaa tämän. Teot tapahtuivat syys-lokakuussa 2011.

Kun esimiehen häirintä oli jatkunut, poika oli lopulta ahdistunut tapahtumista ja irtisanoutunut työpaikastaan. Poika ei ollut uskaltanut liikkua kaupungilla irtisanoutumisensa jälkeen.

Tuomittu esimies kiisti käräjillä syyllisyytensä ja häntä kohtaan esitetyt syytteet perusteettomina.

Oikeus tuomitsi esimiehen tahallisesta työturvallisuusrikoksesta. Hänet tuomittiin myös työsyrjinnästä, koska hän oli häirintäteoillaan asettanut pojan työsuhteen aikana hänen sukupuolensa perusteella epäedulliseen asemaan muihin työntekijöihin nähden. Esimies tuomittiin lisäksi lievästä pahoinpitelystä ja kunnianloukkauksesta, koska hän oli tarttunut poikaa nänneistä ja sanonut toimistolla, että pojalla on kovat nännit.

Esimies sai 70 päiväsakkoa, josta hänelle tulee hänen tuloillaan maksettavaa 420 euroa. Lisäksi oikeus tuomitsi hänen maksettavakseen pojalle henkisestä kärsimyksestä 800 euroa, vahingonkorvauksena työsyrjinnästä 500 euroa, kunnianloukkauksesta 400 euroa, oikeudenkäyntikuluja 530 euroa sekä todistelukulut.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.