fff4956186087b5

Automaattisten paloilmoittimien tekemät hälytykset ovat vähentyneet. Hälytyksistä valtaosa on aiheettomia. 

Pelastuslaitosten oikeus laskuttaa toistuvista aiheettomista paloilmoituksista näyttää tuottavan tulosta. Automaattisten paloilmoittimien tekemien hälytysten määrä laski viime vuonna viisi prosenttia.

Lasku voidaan lähettää, jos automaattisesta paloilmoittimesta tulee kolmas aiheeton hälytys vuoden sisällä. Viime vuonna laskuja lähetettiin yli 4 000. Laskutettu summa nousee lähes kolmeen miljoonaan euroon. Asuntojen pakolliset palovaroittimet eivät kuulu laskutuksen piiriin.

– Se viesti, jonka olen saanut kentältä, on että pahimmat ongelmatapaukset on saatu kuriin. Laskutus on purrut alkuvaiheessa parhaiten niihin kohteisiin, joista on tullut yli kymmenen hälytystä vuodessa, kertoo yli-insinööri Jaana Rajakko sisäministeriöstä.

Vaikka tarkastustehtävien kokonaismäärä on vähentynyt, jäljelle jääneistä tehtävistäkin edelleen yli 95 prosenttia on aiheettomia.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.