Norjan sukellusonnettomuudessa kuolleet suomalaiset saivat surmansa eri aikaan, kertoo kolmen turmasta selvinneen sukeltajan selvitys. Eloonjääneet ovat antaneet selvityksen turmasta Sukeltajaliitolle.

Sukeltajat olivat liikkeellä kahdessa eri tiimissä. Ensimmäisenä kuollut kuului ensimmäiseen tiimiin, ja hän jäi varusteistaan kiinni ahtaumaan 110 metrin syvyydessä.

Toinen surmansa saanut kuului toiseen tiimiin. Hän joutui vaikeuksiin laitteidensa kanssa ja kuoli 111 metrin syvyyteen.

Sukellusonnettomuudessa loukkaantuneet suomalaiset kotiutetaan niin pian kuin mahdollista, kerrotaan ulkoministeriöstä. Ministeriö ei kuitenkaan kerro, mikä heidän vointinsa on ja milloin he voivat palata kotiin.

Norjan yleisradioyhtiö NRK:n mukaan loukkaantuneita on hoidettu painekammiossa Tromssan yliopistosairaalassa. NRK kertoi aiemmin, että onnettomuudessa kuolleiden nosto aloitettaisiin tänään.

Ulkoministeriö tarjoaa aina vastaavissa ulkomailla tapahtuneissa tapaturmaisissa kuolemantapauksissa omaisille mahdollisuutta kriisiapuun, sanoo kriisi- ja avustustiimin vetäjä Jussi Tanner ulkoministeriöstä.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.