Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Tapani Mäkinen (kok) on ollut viime viikkoina esillä mediassa ns. hyvä veli –verkostoihin liittyvässä uutisoinnissa. Vantaan kaupunginhallitus kuuli tänään maanantaina kokouksessaan Mäkisen selvityksen julkisuudessa esitetyistä väitteistä.

Selvityksessä Tapani Mäkinen totesi, että yksikään esitetyistä syytöksistä ei pohjaudu todellisuuteen. Mäkisen mukaan ystävyys uutisoinnissa esiin nostetun vantaalaisen sähköalan yrittäjän Tommi Valtosen kanssa on ollut avointa, se on sekä Valtosen että Mäkisen osalta pysynyt aina erossa työasioista, eikä ole millään tavalla verrattavissa ns. hyvä veli – verkostoissa harjoitettavaan salaisen palvelustenvaihdon kulttuuriin.

Mäkinen pyysi anteeksi, että on median esiin nostamien asioiden myötä saattanut kollegansa ikävään tilanteeseen, ja ollut epäsuorasti mukana myös vaikuttamassa Vantaan päätöksentekojärjestelmän maineeseen.

Kaupunginhallitus päätti, että koko kaupunkiorganisaation toiminta on siihen kohdistettujen väitteiden osalta tutkittava läpikotaisin. Kokouksessa tehdyn päätöksen mukaan selvityksen tekee ulkoinen tilintarkastusyhteisö viimeistään toukokuun 2014 mennessä. Selvityksessä tutkitaan sekä kaupungin, että kaupungin konserniyhtiöiden sähköurakkakäytännöt kolmelta eri vuodelta viimeisten kuuden vuoden ajalta, sekä kaupungin käytännöt rakennuslupa-aikojen jatkamisessa.

Selvityksestä raportoidaan päätöksen mukaan suoraan kaupunginhallitukselle.

Kaupunginhallitus totesi myös, että se ei näe estettä sille, että Tapani Mäkinen toimii kaupunginhallituksen puheenjohtajana myös em. selvityksen ajan.

Tapani Mäkisen selostus Vantaan kaupunginhallitukselle(pdf)

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.