Simola_net11

Puheenjohtaja Niko Simola, Kuvaaja: Studio Onni

Palkansaajajärjestö Pardian puheenjohtaja Niko Simola arvostelee tapaa, millä Hallinnon tietotekniikkakeskus HALTIKissa on jouduttu yt-neuvotteluihin.

– Saamiemme tietojen mukaan säästövelvoite oli tullut Haltikin johdolle tietoon jo vuonna 2012, mutta senkin jälkeen sinne on jatkettu työntekijöiden rekrytointia.

HALTIK ilmoitti tänään 12.helmikuuta yt-neuvottelujen käynnistämisestä. Yt-neuvottelujen kohteena on koko henkilöstö ja vähennystarpeeksi on ilmoitettu 60 henkilötyövuotta. Säästötavoite on 3,9 miljoonaa.

– Säästöt myös vaarantavat ICT-palvelujen hoidon.

Valtio antaa Simolan mielestä täysin väärää viestiä tässä taloudellisessa tilanteessa.

– Valtion ei pidä omalla toiminnallaan irtisanoa henkilöstöä, vaan päinvastoin tukea työllistymistä vaikeassa suhdannetilanteessa.

Simola painottaa, että yt-neuvotteluissa henkilöstön irtisanomisia on vältettävä kaikin mahdollisin keinoin.

– Yt-neuvotteluissa on hyödynnettävä kaikki muutosturvan välineet ja pyrittävä löytämään vaihtoehtoja irtisanomisille.

Sisäministeriön osuus valtion ICT-säästöistä on 15 miljoonaa euroa ja siitä HALTIKin osuus on noin 9 miljoonaan euroa. Työantajan mukaan säästöjä ei saada kuluvan vuoden loppuun mennessä tehtyä, ellei henkilötyövuosien määrää vähennetä.

Yt-neuvottelujen tuloksen on suunniteltu olevan selvillä huhtikuun loppuun mennessä.

Palkansaajajärjestö Pardian puheenjohtaja Niko Simola

Lue: Haltik vähentää työntekijöitä ( Yrittäminen & Raha)

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.