Jätätkö lompakon, puhelimen tai kotiavaimet autoon, kun menet jumppatunnille? Annatko henkilötietosi sekä tiedot passista ja luottokortistasi, jos joku tuntematon kauppamies niitä internetissä tai puhelimessa utelee?

Älä auta rikollisia omilla teoillasi. Näe hiukan vaivaa ja mieti toimintaasi etukäteen. Varaudu ja suojaa omaisuutesi. Älä usko sinisilmäisesti kaikkea sitä, mitä sinulle puhelimessa, sähköpostissa tai internetissä huippuedullisesti tarjotaan.

Rikoskomisario Jyrki Aho Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta antaa vinkkejä rikoksia vastaan suojautumisesta. Lue lisää Ahon kolumnista Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen verkkosivulta osoitteesta  https://www.poliisi.fi/ita-uusimaa (vasen palkki kolumnit).

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.