Poliisille on tullut ilmoituksia, että mieshenkilö on houkutellut lapsia auton kyytiin Kuusankoskella. Lapsille on tarjottu mm. karamellia ja pyydetty kyytiin. Ilmeisesti lapsia on houkuteltu sekä vihreään että vaaleaan pienikokoiseen autoon.

Houkuttelua on tapahtunut ainakin Voikkaan, Pilkanmaan, Tähteen ja Rekolan alueella.

Poliisi korostaa että lapsille on tähdennettävä, että vieraan kyytiin ei saa missään tapauksessa mennä. Edelleen on hyvin tärkeätä neuvoa, että jos lasta on pyydetty auton kyytiin, asiasta on heti ilmoitettava hätänumeroon, vanhemmille tai opettajalle.

Poliisi on aloittanut asiasta rikostutkinnan rikosnimikkeellä lapsen houkutteleminen seksuaalisiin tarkoituksiin. Poliisi pyytää henkilöitä joilla on havaintoja ilmiöstä tai jotka muutoin tietävät asiasta, kertomaan havainnoistaan poliisille puhelinnumeroon 07187 35600 tai sähköpostiin rikostorjunta.kymenlaakso@poliisi.fi. 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.