JÄÄOLOSUHTEET OVAT SUOMENLAHDEN MERIALUEELLA PETOLLISET

Suomenlahden merivartiosto varoittaa alkavalla hiihtolomaviikolla jäällä liikkujia.

Kukaan ei tiedä missä jää kestää. Johtuen lauhasta säästä, virtauksista ja meriveden korkeuden vaihteluista jään paksuutta ei voi ennustaa tarkasti. Alkutalven sää on pitänyt meriveden lämpimänä. Lämmin vesi voi syödä jäätä alta käsin. Jäät ovat heikkoja erityisesti salmi- ja virtapaikoissa.

Älä mene meren jäälle, jos se ei ole välttämätöntä. Jos menet, niin älä mene yksin ja ilmoita läheisillesi matkasuunnitelmasi. Talviseen merellä liikkumiseen täytyy suhtautua vakavasti, varaudu riittävästi. Lisää varautumisesta www.raja.fi/ohjeita.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.