wolf - Google-haku - Google Chrome_2014-02-14_20-18-16

Viime päivien uutisointi pantasusien häirinnästä sekä metsästäjiin kohdistetut salatapposyytökset katkaisivat ns. ”kamelinselän”. Järjestäytyneiden metsästäjien edustajina emme enää voi hyväksyä tätä tilannetta. Valitettavasti asia ei korjaudu väittelemällä ja muita syyttämällä vaan tarvitaan oikeita toimenpiteitä.

Pohjois-Karjalan piirin hallitus käsitteli asiaa 13.2. Tilanteesta keskusteltiin pitkään ja laajasti myös hallituksen kokouksen jälkeen järjestetyssä metsästäjäillassa. Metsästäjien yhteinen kanta on, että salatappoilmiö on kitkettävä pois. Päävastuu on tietysti viranomaisilla mutta meidän metsästäjien on myös profiloiduttava salatappojen vastustajiksi ja tehtävä myös toimenpiteitä.

Toimintaohjeita:

1) Salatappojen valvonta on täysin eritasoinen juttu kuin normaali metsästyksenvalvonta

*metsästysseurat keskittyvät VAIN alueidensa seurantaan ja epäilyttävien tietojen     välittämiseen. Ohjeita tarkennetaan kun olemme yhteydessä poliisiin.

* ympärivuotinen metsästyksenvalvonta sisällytetään jatkossa toimintasuunnitelmiin

* Salatappojen valvonnassa ei mennä ”tilanteeseen” vaan keskitytään seurantaan ja    todistusaineiston varmistamiseen. JATKOTOIMET kuuluvat aina viranomaisille.

2) Seurannassa pyritään selvittämään myös muu mahdollinen häiriköinti

* mm pantasusien ”ruuduissa” on ilmennyt epämääräistä, selvittämätöntä liikennettä

* on tärkeää saada pitäviä todisteita jos joku häiriköi tai yrittää lavastaa metsästäjiä syyllisiksi

3) Toiminnanjohtaja ja puheenjohtaja ovat piirin yhteyshenkilöitä

* kysy tarvittaess

* kerro havainnoistasi

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.