moskeijakuva

Joukko perussuomalaisten nuorten edustajia tutustui perjantaina illansuussa Suomen islamilaisen yhdyskunnan toimintaan helsinkiläisessä moskeijassa.

Keskustelussa perussuomalaiset kysyivät suomalaisten muslimien kantaa muun muassa tyttöjen ympärileikkauksiin. Muslimit tuomitsivat silpomisen Suomen lain vastaisena, ja sen todettiin liittyvän joidenkin maiden tapoihin eikä islamin oppiin.

Helsingin perussuomalaisten nuorten entisen toiminnanjohtajan Toni Ahvan ja Suomen somaleihin kuuluvan helsinkiläisen keskustapoliitikon Abdirahim Husseinin puuhaamassa moskeijatapaamisessa keskusteltiin myös siitä, miksi Suomen islamilainen yhdyskunta oli viime hetkellä kieltänyt perussuomalaisten kansanedustajalta Jussi Halla-aholta pääsyn moskeijaan.

Imaami Anas Hajjar kertoi, että Suomen islamilaisen yhdyskunnan hallituksen päätöksen taustalla oli Halla-ahon saama tuomio uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Sakkoja tuoneessa blogikirjoituksessaan vuonna 2008 Halla-aho oli muun muassa kuvannut islamia pedofiliauskonnoksi.

Perussuomalaisten nuorten mielestä Halla-ahon saama porttikielto moskeijaan ei millään tavalla edistä maahanmuuttokriitikkojen ja Suomen islamilaisen yhdyskunnan välistä vuoropuhelua.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.