995022765

Onnettomuus tapahtui Nuijamaan ja Viipurin välisellä tiellä. Kuvaoikeudet: Venäjän hätätilaministeriö/Leningradin alue

Kymmenen ihmistä on kuollut Venäjällä pikkubussin ja rekan törmäyksessä, joka tapahtui Nuijamaan rajanylityspaikan ja Viipurin välillä. Tiedon kertoi uutistoimisto Ria Novosti.

Alustavien tietojen mukaan kaikki uhrit ovat Venäjän kansalaisia. Pikkubussi ja puutavararekka törmäsivät aamulla Viipurin alueella Nuijamaalta Viipuriin johtavalla tiellä. Rekassa ei tiettävästi ollut lastia. Onnettomuudessa on loukkaantunut kolme ihmistä.

Lappeenrannassa Nuijamaan rajanylityspaikalla Suomesta Venäjälle suuntautuva liikenne on katkaistu toistaiseksi.

Rajatoimiston päällikön Juha Kivelän  mukaan Saimaan kanavan vartta seuraileva tie on erittäin kapea ja mutkainen.

995022612

Kuvaoikeudet: Venäjän hätätilaministeriö/Leningradin alue

Kivelän mukaan Venäjälle matkustavien kannattaa nyt joko lykätä matkantekoa tai suunnata joko Imatran tai Vaalimaan rajanylityspaikoille.

Suomesta Venäjälle suuntautuva liikenne on juuri nyt rauhallisimmillaan. Aamulla Etelä-Karjalaan saapuneet ostosmatkailijat palaavat Venäjälle iltapäivän puolella.

Tähän vuodenaikaan kolmella suurella rajanylityspaikalla tehdään lauantaisin yhteensä noin 20 000–30 000 ylitystä. Nuijamaalla ylityksiä tehdään normaalitilanteessa eniten, 8 000–9 000 kappaletta, Kivelä arvioi.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.