995022765

Pikkubussi ja puutavararekka törmäsivät aamulla Viipurin alueella Viipurista Nuijamaalle johtavalla tiellä. Kuva: Venäjän Hätätilaministeriö / Leningradin Alue

Nuijamaan ja Viipurin välisellä tiellä on sattunut vuosien varrella useita kuolemaan johtaneita kolareita, kerrotaan liikenne- ja viestintäministeriöstä.

Ministeriön toimistopäällikkö Seppo Kykkänen sanoo, että alun perin huoltotieksi rakennettu tie ei sovellu nykyiselle vilkkaalle kansainväliselle liikenteelle.

Hänen mukaansa kapealla tiellä on monin paikoin huono näkyvyys eikä pientareita käytännössä ole. Tiellä myös ajetaan jatkuvasti ylinopeutta ja tehdään vaarallisia ohituksia. Tiellä on 60:n nopeusrajoitus.

Suomella on huoltovastuu tiestä myös Saimaan kanavan Venäjän puoleisella alueella. Suomi on vuokrannut Saimaan kanavan Venäjältä. Tien huollosta vastaava viranomainen on Kaakkois-Suomen ely-keskus, joka ostaa huoltopalvelut suomalaisyritys NCC Roadsilta.

Kykkänen kertoo, että tien kunnosta pidetään hyvää huolta.

– Ongelma ei ole tien huolto, vaan ajokulttuuri, hän sanoo.

Tiellä sattui tänään vakava liikenneturma, kun pikkubussi kolaroi puutavararekan kanssa. Onnettomuudessa kuoli kymmenen ihmistä. Kaikki kuolonuhrit olivat pikkubussissa.

Venäläisviestimien mukaan pikkubussi ajautui vastaantulevien kaistalle ilmeisesti mutkassa. Tien mainitaan olleen jäinen.

Nuijamaan ja Viipurin välisen tien liikenteen arveltiin olevan poikki ainakin klo 16:een Suomen aikaa, kirjoittaa uutissivusto Fontanka.ru. Venäjän viranomaiset kehottivat rajanylittäjiä käyttämään Vaalimaan ja Imatran rajanylityspaikkoja.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.