56982654753725648

Heidi Hautala perusti konsulttiyhtiön ja solmi sopimuksen Kirkon ulkomaanavun kanssa

Kirkon Ulkomaanapu on sopinut entisen kehitysministerin ja europarlamentaarikon Heidi Hautalan kanssa uudenlaisesta vaikuttamis- ja yhteistyöstä.

Ulkomaanapu aikoo sopimuksen kautta hyödyntää Hautalan pitkäaikaista kokemusta ja asiantuntemusta kehitysyhteistyössä ja ihmisoikeuskysymyksissä. Sopimuksen pituus on alustavasti kolme kuukautta.

Hautala on perustanut Heidi Hautala Consulting Oy -konsulttiyhtiön, jonka kautta hän konsultoi muun muassa Ulkomaanavun työtä Länsi-Afrikan Sierra Leonessa ja Liberiassa. Hän kehittää alueella yritysyhteistyötä ja tutkii vaikuttamistyön menetelmiä, joita Ulkomaanapu voisi hyödyntää omassa kenttätyössään.

Hautala aikoo verkostoitua alueen vaikuttajien kanssa erityisesti toimeentulo-ohjelmien, yrittäjyyden, rauhantyön ja varainhankinnan saralla.

Entisen kehitysministerin tavoite on konsulttiyhtiönsä kautta paneutua erityisesti kestävän kehityksen ja yritysvastuun kysymyksiin yhteistyössä Ulkomaanavun Länsi-Afrikan aluetoimiston kanssa.

Hautala vieraili Liberiassa ja Sierra Leonessa tammikuussa. Hän tutustui molemmissa maissa Ulkomaanavun hankkeisiin. Hautala tekee lähiviikkojen aikana uuden kenttävierailun molempiin maihin.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.